top of page
Citrus Fruits

Un nou campionat fotbal în Zona Urbană Marginalizată: LUMEA NOUĂÎntr-o zi plină de energie și entuziasm, copii și tineri din Zona Urbană Marginalizată au participat cu bucurie la Campionatul Anual de Fotbal, desfășurat în cadrul proiectului finanțat generos de Uniunea Europeană, "O Nouă Viață în LUMEA NOUĂ". Evenimentul sportiv de amploare a avut loc în data de 08 Decembrie 2023, la Sala de Sport a Universității 1 Decembrie 1918, situată în zona Lumea Nouă din municipiul Alba Iulia.


O Oportunitate de Integrare și Dezvoltare Comunitară

Acest proiect, care promovează activitățile sportive ca mijloc de integrare și dezvoltare comunitară, a reunit participanți din diverse categorii de vârstă, de la cei mai mici fotbaliști entuziaști până la tineri adulți dornici să împărtășească bucuria jocului. Finanțat de Uniunea Europeană, proiectul își propune să ofere o nouă perspectivă asupra vieții în comunitățile marginalizate și să creeze oportunități egale pentru toți locuitorii.


Sala de Sport a Universității 1 Decembrie 1918, o locație emblematică în zona Lumea Nouă, a găzduit evenimentul. Participanții au avut șansa de a-și etala abilitățile fotbalistice pe terenurile bine pregătite ale sălii. Fiecare participant a primit tricouri inscripționate, echipament complet de fotbal (șort + tricou), iar pentru a marca eforturile și dedicarea, s-au acordat medalii celor mai talentați jucători, precum și cupe pe suport de marmură pentru echipele care s-au remarcat prin spirit de echipă și performanțe remarcabile.


Comunitatea Se Unește prin Sport

Evenimentul a fost nu doar o competiție sportivă, ci și un prilej de întâlnire și socializare pentru comunitatea locală. Părinții, rudele și prietenii au fost alături de participanți, creând o atmosferă caldă și încurajatoare.

"O astfel de inițiativă nu doar că promovează activitatea fizică, dar aduce și comunitatea împreună. Suntem recunoscători pentru sprijinul oferit de Uniunea Europeană și pentru oportunitatea de a organiza astfel de evenimente care contribuie la transformarea vieții locuitorilor din "LUMEA NOUĂ" a declarat un reprezentant al organizatorilor.


bottom of page