top of page
Citrus Fruits

La ”Școală după școală”, am învățat despre bani

Ce sunt banii, prin ce mijloace îi putem obține, la ce îi folosim, diferența dintre nevoi și dorințe și importanța economisirii


Educația despre bani începe din copilărie

Educația financiară pentru copii ar trebui să înceapă cât mai repede posibil. Încă de mic, copilul trebuie să aibă cunoștințe din acest domeniu, care îi vor folosi din plin pe viitor. Cea mai bună cale de a-l face pe copil să înţeleagă din ce în ce mai bine valoarea banilor este de a vorbi cu el despre aceasta în mod natural și de a-l implica în jocuri educative ce presupun bani.

Azi, elevii participanți la programul ”Școală după școală” au făcut teme, iar apoi prin joc, sub îndrumarea cadrelor didactice au aflat multe informații utile despre bani.

Scopul pe care ni-l propunem este acela de a-i ajuta pe cei mici să înțeleagă foarte devreme ce sunt banii, prin ce mijloace putem obține bani, la ce îi folosim, diferența dintre nevoi și dorințe, cum prin economisire vor reuși să-și îndeplinească mai ușor anumite dorințe și mai ales cum să folosească banii ca un instrument care să-i ajute să se dezvolte și să aibă o viață mai bună.


Învățăm copiii cum să folosească banii

Pentru că avem nevoie de bani pentru foarte multe lucruri este important să îi împărțim cum trebuie și să îi folosim pentru nevoi, în cea mai mare parte. Le-am explicat copiilor din program că nevoile sunt lucruri fără de care nu putem trăi, iar dorințele sunt lucruri pe care ni le-am dori, ne-ar bucură, dar nu ne sunt neapărat necesare.

De asemenea, le-am explicat că dorințele nu sunt neapărat lucruri rele, că putem să ne dorim lucruri mai scumpe sau experiențe plăcute, însă pentru acest lucru trebuie să punem bani deoparte.

bottom of page