top of page
Citrus Fruits

Reciclare creativă în LUMEA NOUĂ

Prin creativitate, copiii au transformat deșeuri in obiecte de decor.


Reciclarea creativă este un proces prin care deșeurile, obiectele inutile sau cele nedorite sunt transformate prin metode creative în ceva nou, interesant și folositor.

Din dorința de a cultiva interesul pentru protejarea mediului, am creat un atelier în care am aflat cum putem transforma lucruri și materiale ce nu ne mai sunt de folos în obiecte noi, exersându-ne creativitatea și îndemânarea.


15 copii din grupul țintă al proiectului "O nouă viață în LUMEA NOUĂ, Alba Iulia" au participat la atelierul de creație. Din talentul, insiparția și mai ales munca lor, obiecte care ar fi ajuns la ghena de gunoi au fost transformate în jardiniere cu flori, în culori vii, care au fost admirate de întreaga comunitate.


Reciclarea si creația sunt două elemente ce se combină natural în acest proces de transformare, în care punem emoție, plăcere și joacă. Arta ne dezvoltă gândirea, ne relaxează și ne apropie de cei din jurul nostru.

Participanții au aflat și informații esentiale despre mediul înconjurator și despre cum pot să-și aducă aportul în protejarea acestuia. Prin bună dispoziție, joacă și creativitate copiii au învățat să fie mai încrezatori în propriile abilități de comunicare, să-și controleze emoțiile și să le accepte, să îndeplinească sarcinile, să fie critici și să gandească liber.

bottom of page