top of page
Citrus Fruits

Educație pe teme de igienă și prevenire a bolilor: alimentația și stilul de viață

Ce, cât și când mâncăm? Cât de importantă este mișcarea fizică? Care este greutatea optimă? Despre toate acestea au invățat membrii comunității "Lumea Nouă" in cadrul sesiunii de educație de prevenire a riscurilor de imbolnăvire.


Alimentația și selecția alimentelor pentru un stil de viață sănătos reprezintă principalele preocupări ale societății umane din cele mai vechi timpuri. O nutriție bună este crucială pentru sănătate, in special in perioadele in care sistemul imunitar ar putea avea nevoie de ajutor. Accesul limitat la alimente proaspete poate duce la un consum crescut de alimente extrem de procesate, care tind să fie bogate in grăsimi, zaharuri și sare.

Nutriția nu este singurul factor esențial pentru a rămâne sănătos. Pentru un stil de viață sănătos, este importantă și mișcarea fizică.

Așadar, nutriția este foarte importantă, iar atunci când este combinată cu activități fizice zilnice, o dietă sănătoasă este o modalitate excelentă de a ajuta organismul să rămână puternic și sănătos.

Despre aceste subiecte au aflat cei 30 de participanți la sesiunea de educare pe teme de igienă și prevenire a riscului de apariție a bolilor, ce s-a derulat in data de 26.10.2023 in cadrul proiectului " O nouă viață in LUMEA NOUĂ - Alba Iulia". Le-a fost evaluată starea de sănătate, li s-au intocmit fișe cu principalii parametri (greutate corporală, masă grasă, vârstă metabolică, etc.) și au primit recomandări privind nutriția și stilul de viață de la nutriționiști.

bottom of page