top of page
Citrus Fruits

Campionat de fotbal și maraton, o formă atractivă de integrare pentru copiii din Lumea NouăCâteva zeci de copii și tineri din grupul țintă al proiectului "O nouă viață în LUMEA NOUĂ - Alba Iulia" s-au întrecut în competiții sportive. Au participat la un campionat de fotbal și la un maraton, au invățat ce inseamnă echipa, fair-play-ul si increderea in sine. Organizatorii le-au pregătit echipamente sportive, șorturi, tricouri și premii, cupe și medalii. Activitățile proiectului au rolul de a întări interacțiunea dintre membrii comunității si societate. Iar cea de astăzi s-a folosit de sport pentru a crește relaționarea și a-i integra pe cei mai vulnerabili. Specialiștii sunt convinși că și prin sport se poate reuși o mai bună integrare a copiilor din mediile defavorizate.


Părăsirea timpurie a școlii este un fenomen complex care generează pe termen scurt excluziune educațională iar pe termen mediu și lung excluziune socială și profesională. Combaterea acestui fenomen prin activități cu caracter sportiv ar trebui să reprezinte o prioritate strategică.


Copiii din Lumea Nouă au înțeles că viața poate să le ofere mai multe, dacă au un scop și luptă pentru el. Rămâne de văzut dacă si în ce fel proiectul a reusit să schimbe perspectiva copiilor vulnerabili pe care i-a vizat. Indiferent de cifrele care vor fi trecute în rapoartele proiectului, ceva rămâne cu certitudine: amintirea unor experiențe frumoase, departe de problemele de zi cu zi si perspectiva că într-o zi, viața poate fi altfel.Kommentare


bottom of page