top of page
Citrus Fruits

Bursa locurilor de muncă, în mijlocul comunității Lumea Nouă

Angajatorii din județul Alba și-au prezentat ofertele de job, în cadrul unei campanii de educare pentru piața muncii. Zeci de oameni din comunitatea marginalizată și-au găsit de lucru.

Sărăcia atrage cu sine dezvoltarea umană slabă și are ca efect rezultate slabe în ceea ce privește angajarea. Romii se confruntă cu o rată mai mare a șomajului. Cei care sunt angajați lucrează de multe ori la locuri de muncă de calitate slabă, iar diferența de salarizare între romi și alți angajați este de aproape 50%. Aceste câteva cifre subliniază importanța îmbunătățirii oportunităților de angajare pentru romii marginalizați. Slaba pregătire, distanța față de locul de muncă, gradul personal de îndatorare sunt constrângeri pe care le suportă romii în obținerea unui loc de muncă.


În cadrul proiectului “ O nouă viață în LUMEA NOUĂ” Alba Iulia a fost organizată o campanie de informare cu scopul de a crește gradul de ocupare din zona marginalizată. Acțiunea a avut loc fix în comunitate, în mijlocul celor vizați, tocmai pentru a genera o interacțiune directă si rapidă. Au fost prezentate câteva zeci de locuri de muncă, iar cei interesați au putut discuta cu reprezentanții angajatorilor despre așteptările lor și condițiile de lucru. Mulți dintre participanți și-au găsit joburi si vor începe serviciul în foarte scurt timp.
Comentarios


bottom of page