top of page
Citrus Fruits

Atelierul anti-segregare un proces de invățare despre inegalități, marginalizare socială


Doi experți cu competențe in acest domeniu au susținut atelierul de lucru anti-segregare la care au participat 25 de persoane din comunitatea Lumea Nouă, Alba Iulia.


S-a discutat despre impactul segregării, au fost analizate consecințele negative asupra comunității și indivizilor afectați de segregare și a fost subliniată importanța educației și conștientizării în combaterea segregării. In cadrul discuțiilor au fost explorate moduri de promovare a diversității și incluziunii în diferite medii, cum ar fi locul de muncă sau comunitatea. Participanții au fost încurajați să se implice în comunitățile lor pentru a aduce schimbări pozitive și pentru a susține inițiative anti-segregare.


Prin discuții libere și aplicații practice s-a dezbătut impactul segregării, care este profund și afectează negativ atât indivizii, cât și comunitățile în moduri variate.

80% dintre romi continuă să trăiască sub pragul riscului de sărăcie al țării lor. Un cetățean rom din trei trăiește într-o locuință fără apă curentă; unul din 10 trăiește într-o locuință fără curent electric; un cetățean rom din patru (27%) și un copil rom din trei (30%) trăiește într-o gospodărie în care un membru al familiei a mers la culcare flămând cel puțin o dată în ultima lună.

Comments


bottom of page